Yavru Maltese Terrier Eğitimi ve Özellikleri

 Maltese Terrier iyi mi Eğitilir?

Maltese Terrier eğitmenin yolu eğitimleri oyun gibi idraklamasından geçer. Zeka seviyesi yüksek olan bu ırk, eğitebilmek açısından oldukça uygundur. Eğitim sürecini oyun gibi algıladığında daha çok zevk alarak öğrenme süreci kolaylaşır. Her köpek gibi ödül mamalarından hoşlanır ve iyi huylar sergiler. Maltese Terrier eğitiminin başarılı olabilmesi için olumlu davranışları pekiştirme yönünde bir tutum sergilenmelidir. Hela veya itaat etme mevzusundaki eğitimleri oldukça hızlı kavrayarak ev ortamında kolaylıkla yaşayabilir.


Maltese Terrier ırkının sahibine bağlı olan sevecen yapısı, bakım mevzusunda ideal türler arasında yer almasını sağlar. Farklı köpeklerle yada insanlarla olan ilişkilerinde başarılı olması ise daha rahat eğitilmesi açısından avantajdır. Kimi vakit aşırı havlama benzer biçimde durumlarla karşı karşıya kalınması mümkündür. Fakat bu durumu minimuma indirmek için Maltese Terrier’e yönelik özel eğitim süreçlerinden yararlanılabilir. Genel olarak hela davranışlarını kolay öğrenmesi ve aile fertleri ile iyi ilişkiler kurması, bu ırkı apartman yaşantısı için uygun hale getirir. 


Maltese Terrier Karakter Özellikleri

Maltese Terrier Eğitimi kişilik özellikleri göz önünde bulundurulduğunda yalnız kalmaktan asla hoşlanmayan bir yapıları vardır. Uzun soluklu yalnızlıklarda sıkılan yapısı, onları etrafa zarar vermeye itebilir. Yeteri kadar uyumadıkları vakit agresif ve huysuz tavırlar sergilemeleri olasıdır. Bu yüzden uyku saatleri iyi ayarlanmalı ve uyuyabilecekleri uygun ortamlar oluşturulmalıdır. Verilecek eğitimler yardımıyla apartman yaşantısına ayak uyduran yapısı desteklenir ve agresif tavırları minimuma iner. En akıllı köpek ırkları arasında bulunan Maltese Terrier, ilgi görmekten ve sevilmekten çok hoşlanır.


Oyun oynamayı seven yapıları, gün içinde hareketli davranışlar sergilemesini sağlar. Vakit süre kendi başına oyuncaklarla oynayarak zaman geçirebilen bir ırktır. Aile üyeleri ile iyi geçinmelerinin yanı sıra yeni tanıştıkları yabancılara karşı da ılımlıdırlar. Bakımını üstlenen aileye son aşama bağlıdır ve kimi vakit kıskançlık gösterebilir. Minik çocuklarla erken dönemlerde süre geçirmeye alıştırılması ise ilerleyen süreçler için çok daha avantajlı olacaktır. Genel olarak toplumsal ve oyunlar oynayarak vakit geçirmekten hoşlanan bir türdür. Bu nedenle çıkılacak seyahatlerde zorluk çıkarmasının aksine bu konum hoşuna gidecek, yeni insanlarla karşılaşmaktan keyif alacaktır.


Maltese Terrier fizyolojik Özellikleri

Maltese Terrier dış görünüş özellikleri açısından en belirgin vaziyet, siyah burunları ve yumuşak tüyleridir. Irk geçmişi, yaklaşık 2000 yıl öncesine kadar dayanan Maltese Terrier, yuvarlak


bir yüz yapısına sahiptir ve yana doğru uzanan kulakları bulunur. Gövdesi uzun ve minik yapıda olan Maltese Terrier, vücuduna gore daha kısa bacak yapısına haizdir. Gözleri ise çoğu zaman koyu renklidir ve averaj yaşam süreleri, 15-18 yıl içinde değişkenlik gösterir. İyi bir bakım ve sevgi ile uzun ve sağlıklı bir ömür sürerler. Küçük bir ırk olması dolayısıyla yaklaşık 3-4 kilo civarındadır ve kucakta rahatlıkla taşınabilir. Küçük ve hassas olması, sahipleri tarafınca güvenliklerinin sağlanmasını gerektirir.


En sevimli köpek Maltese Terrier bakımını evde üstlenmek açısından en merak edilen konulardan birisi tüy döküp dökmediğidir. Rutin bakımların yapılması ve aksatılmaması halinde minimum düzeyde tüy döken bir kürk yapısına sahiptir. Özellikle yavruluk dönemini atlattıktan sonrasında kürk yapısı daha çok kalınlaşır. Tüyleri üzerinde lekelenmeler meydana gelmemesi için özellikle kalıntı bırakacak yiyeceklerle beslendikten sonra temizlenmelidir. Tüy dökme açısından fazlaca sorunsuz ve eve uygun ırklar arasında yer alır. Anti alerjik olması ile tüylere karşı hassasiyeti olanlar için extra bir kolaylık sağlar.


Maltese Terrier sıhhat Durumu Nedir?  

Maltese Terrier sıhhat durumunun ne olduğu genetik yatkınlıklar ve iyi mi bakıldığı ile ilişkilidir. Genetik olarak görülen bazı hastalıkların ortaya çıkması mümkündür. Beyaz köpek titreme sendromu veya sağırlık bunlardan bazılarıdır. Bundan dolayı tertipli olarak kontrollerden geçmeli ve bakımları aksatılmamalıdır. Bu tip bir rahatsızlığı olduğu durumlarda baytar kontrolleri yardımıyla ortaya çıkacaktır.


Genel anlamda yaşam kalitesinin yüksek olması ve dengeli gıdalarla beslenmesi, sağlığını pozitif etkileyen en önemli faktörlerdendir. Aşırı nemli ve soğuk alanlarda yürüyüşe çıkarılmaması, sağlığı açısından dikkat edilmesi gereken bir noktadır. Hassas ve soğuğa karşı diğer cinslere gore daha dirençsiz bir yapısı bulunur. Bu yüzden dışarıda yürüyüşe çıkarılacağı süre bu vaziyet dikkate alınmalıdır.


Maltese Terrier Bakımı iyi mi Olur?

Maltese Terrier Eğitimi ve bakımının iyi mi olduğu konusunda öne çıkan noktalar diş ve göz sağlığıdır. Maltese Terrier bakımı için dikkat edilmesi ihtiyaç duyulan öneriler şu şekildedir:


Diş Bakımı: Ağız bakımının tertipli olarak yapılabilmesi için dişlerinin fırçalanması gerekir. Özellike süt dişlerinin bakımına özen gösterilmelidir. Bunu yaparken köpek bakımına uygun olan ürünlerin kullanılması son aşama önemlidir. Zarar görmemesi adına özel olarak üretilmiş diş macunu ve fırçasından yararlanılmalıdır. 

Göz Bakımı: vakit vakit gözlerinden sıvı akması mümkündür. Dikkatli ve nazik bir halde temizlendiğinde herhangi bir sorun yaşanmaz. Fizyolojik olarak daha sağlıklı görünebilmesi ve lekelenmeler oluşmaması için göz bakımına özen göstermek gerekir.

Egzersiz İhtiyacı: öteki türlerle karşılaştırıldığında gmeşhurk olarak egzersiz yapma ihtiyacı hissetmez. Bu yüzden daire yaşantısı için ideal özelliklere haiz köpek ırkları arasında yer alır.

Kulak Bakımı: Gözlerinin yanı sıra kulaklarına da süre vakit ihtiyaç duyulan bakım yapılmalıdır. Kulak bölgesinde çok fazla tüy bulunması, bakımına özen göstermeyi gerektiren durumlar arasındadır. Kulak içleri temizlenerek ve belirli aralıklarla tüyleri kısaltılarak kulak bakımı yapılabilir. 

Beslenme: Her köpek ırkında olduğu gibi Maltese Terrier için de kaliteli mamalar ile beslenme sağlanmalıdır. Kimyasal ürünler ve boya maddeleri içeren hazır mamalardan kaçınılması gerekir. Gerçek protein bakımından zengin ve ırka bakılırsa gıdalar tercih edilerek sağlıklı beslenmesi sağlanabilir. Minik bir ırk olmasından dolayı tercih edilen mamalar hem boyut hem içerik yönünden onların tüketimine uygun olmalıdır.

Maltese Terrier Tüy Bakım Önerileri Neler?

Maltese Terrier tüy bakımı için neler önerildiği mevzusu, daha sağlıklı olabilmeleri için dikkate alınmalıdır. İpeksi yumuşaklıkta kürkü, çoğu zaman beyaz renktedir. Özel köpek tarağı ile tüy bakımının yapılması önem taşır. Beyaz ve tonlarında renklere sahip olması, çabuk kirlenmesinin altında yatan temel sebeptir. Yıkanarak temizlenmesinde ise herhangi bir problemle karşılaşılmaz. Fakat köpekler için uygun temizlik ürünlerinin kulanılması gerekir.


En sevimli köpek Maltese Terrier ırkının tüy sağlığını korumak için beslenmeye özen gösterilmesi ve köpek psikoloğundan bilgi alınması önemlidir. Özellikle yemek yedikten sonrasında yada dışarıda oyun oynadıktan sonra tüylerinde kalıcı lekeler oluşmaması için nemli bir mendil ile temizliği yapılabilir. Yaşadıkları tüy sorunları, genellikle beslenmeden meydana gelen durumlardır. Bu nedenle vitamin içinde ne olduğu açısından zengin ve kaliteli köpek mamaları ile beslenmelidir.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Antalya Köpek Eğitimi Merkezi Fiyatları

Pet Kuaför Ne Kadar Kazanır?