Pet Kuaför Ne Kadar Kazanır?

 

Pet Kuaförü nasıl Açılır?



Günümüzde birçok bireyin evcil hayvanı var. Ailenin üyeleri olarak görülen evcil hayvanların bakımı mevzusunda çoğu süre uzman desteğine ihtiyaç duyuluyor. Bu aşamada pet veya hayvan kuaförü olarak adlandırılan işletmeler hem dünyada hem de ülkemizde gittikçe daha popüler bir hale geliyor ve girişimciler de pet kuaförü açmak fikrine sıcak bakıyor.

Siz de kendinizi hayvanlarla iyi anlaşan, hayvan sevgisi yüksek birisi olarak tanımlıyor ve bu özelliğinizi kendi işinizi kurarak kazanç elde etmek için kullanmak istiyorsanız kim bilir pet kuaförü açmak sizin için en uygun iş olabilir.  


Pet Kuaförü Nedir ve Hangi Hizmetleri Verir?



Pet kuaför kelimesinin Türkçe karşılığı hayvan kuaförüdür. Kedi, köpek şeklinde bakıma ihtiyacı olan hayvanların yıkanma, tüy bakımları, tüy kesimleri, tırnak kesimleri veya taranma işlemleri pet kuaförlerince yapılır.

Özellikle uzun tüylere haiz olan hayvanlara belirli periyotlarla tüy kesimi yapılmaktadır. Bu sürecin en iyi şekilde atlatılması ve evcil hayvanın sağlıklı bir ortamda bakımının yapılması evcil hayvan sahipleri için oldukça önemlidir. Hem evcil hayvanların bununla beraber sahiplerinin kendilerini rahat hissedebileceği ve sizden güvenle hizmet alabilecekleri bir işletme kurarak, kendi işinize haiz olmanın ve hizmetinizden memnun kalınmasının keyfini yaşayabilirsiniz.

Hayvan Kuaförü Açmak Maliyetli midir?



Öncelikle, bu iş hakkında herhangi bir deneyiminiz yahut uzmanlığınız yoksa işletme kurmadan önce mutlaka lüzumlu bilgiye haiz olmanızı, uzman belgenizi almanızı ve bu konuda tecrübeli kişilerden oluşan bir kadro kurmanızı tavsiye ederiz. Çünkü hayvanlarla çalışmak deneyim gerektiren özel bir iştir ve tüm süreçler titizlikle yönetilmelidir. Bu şekilde bir işletme kurma konusunda kesinseniz, sermaye koymadan önce tecrübe elde edebilmeniz işinizin daha iyi ilerlemesi ve kar sağlaması açısından oldukça faydalı olacaktır.

Her işletmede olduğu benzer biçimde maliyet aşamasında da bir oldukça faktör farklılık gösterebilir. Öncelikle, pet kuaförü açmayı organize ettiğiniz bölgede kiralar nasıl ya da kendi dükkanınızda mı çalışacaksınız? Bölgede, evcil hayvanı olan aile sayıları yüksek mi ve bu aileler evcil hayvanları ile ilgili tertipli harcama yapabilecek gelir grubunda mı yer ediniyor? Kaç kişiyi çalıştırmayı planlıyorsunuz ve ilk aşamada çalışanlarınız için ayırabileceğiniz bir maaş bütçeniz bulunuyor mu?

Maliyetler, iş yerinizi açmayı düşündüğünüz bölge, çalışan sayınız ya da iş yerinizin dekorasyonu için seçeceğiniz malzemelerin fiyatları benzer biçimde faktörlere bağlı olarak artacak yahut azalacaktır.



Hayvan Kuaförü Açarak Para Kazanılır mı?



Hayvan sektörü, niş bir hizmettir ve zira hizmet bedelleri birçok sektöre kıyasla daha kazançlıdır. Köpek yahut kedilerin cinsine yahut tüy oranlarına nazaran fiyatlar değişiklik gösterse de averaj tıraş tutarlarının 100 TL üzerinde bulunduğunu söyleyebiliriz. Bir hayvanın tıraş süresinin 1 ya da 2 saat sürdüğünü varsayarsak, ay bazında oldukça iyi bir gelir elde edebilirsiniz. Sadece bunun için öncelikle alan kişi edinebilmeniz ve evcil hayvan sahiplerinin itimadını kazanmanız gerekecektir. Her işletme yeni açıldığı dönemde zorluklar yaşayabilir fakat işletmenizin büyümesi ve daha geniş kitlelere ulaşması için ihtiyaç duyulan çalışmaları icra ettiğinizde kısa sürede sabit bir alan kişi kitlesi kazanabilirsiniz.

Ayrıca, daha önce de belirttiğimiz şeklinde bu sektörde data sahibi olmanız ve işinizi doğru yapmanız çok önemlidir çünkü bazı durumlarda yanlış tıraş edilen hayvanlar hastalanabilir.

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Antalya Köpek Eğitimi Merkezi Fiyatları

Yavru Pomeranian Boo Eğitimi ve Özellikleri